Over SIM

SIM staat voor Studievereniging voor ICT & Media en is opgericht op 31 augustus 2006. SIM is ontstaan uit de een groep studenten die zorg droeg voor de organisatie van de introductieweek van de Faculteit IT & Design). Over de jaren heen is SIM uitgegroeid tot een losstaande organisatie, met als doel het verbeteren van de studiesfeer en het verbreden en verdiepen van de de studies op de Faculteit IT & Design op De Haagse Hogeschool, voor haar leden en voor studenten van de Faculteit. De Faculteit IT & Design verzorgt 3 opleidingen waarvan HBO opleiding uit meerdere varianten bestaat:

SIM heeft momenteel twee locaties, Den Haag en Zoetermeer. SIM Zoetermeer is opgericht in april 2012 en is ontstaan uit een groep studenten die graag wilden dat er een hechtere band kwam tussen de studenten op de locatie Zoetermeer van De Haagse Hogeschool. De locatie Zoetermeer wordt aangestuurd door het locatiebestuur. SIM wordt als geheel bestuurd door een groep van vier tot vijf studenten die studeren aan de Faculteit IT & Design. Vanuit het bestuur en het locatiebestuur worden de commissies en taskforces aangestuurd.

SIM Strategisch Beleid 2021 - 2026

Het bestuur 2020 - 2021 heeft een strategisch beleid opgesteld met de kennis en ervaring van hun voorgaande jaren met kritische voormalige bestuursleden als klankbord. Dit beleid biedt een leidraad en handvatten voor de komende 5 jaar. Een grote hulp hierin was de voorgaande strategisch beleid opgesteld door bestuur 2013-2014 die dit samen met leden heeft opgesteld.