29-05-2018

SIMposium: IT is your future

IT’s your future: IT verandert en ontwikkelt continu. Sneller dan scholen vaak kunnen bijhouden.

Toch is IT jouw toekomst. Waar ga je mee te maken krijgen als je bent afgestudeerd? Wat zijn de huidige ontwikkelingen? Hoe werken die nieuwe methoden nou precies...?

Op het SIMposium gaan we al deze onderwerpen behandelen. Hou dit evenement in de gaten voor updates over de sprekers en workshops die we gaan aanbieden!

Overview

Faculteit IT&D

SIMposium is open voor alle studenten en docenten aan de faculteit IT & Design

6 uur

SIMposium duurt van 11:30 t/m 17:30, deze tijd zal gevuld worden met lezingen en workshops over IT en de toekomst van IT

11 Sprekers

Zullen alle aspecten van IT aanraken en jou informatie geven over de toekomst van de IT

Sprekers

De volgende sprekers zullen op SIMposium aanwezig zijn

Programma

Onderstaand is het programma van SIMposium, onderverdeelt in tijdsblokken

program
12:00 - 13:00 SL 1.60

CGI Emerging Technologies: The Power of Gamification

Door CGI

CGI heeft sinds begin oktober 2017 een spiksplinternieuwe businessunit die zich puur richt op opkomende technologieën, zogenaamde Emerging Technologies. De afdeling ontwikkelt innovatieve oplossingen om klanten te helpen hun marktaandeel te bestendigen of uit te breiden.

Een van de belangrijkste peiler binnen Emerging Technologies is Gamificication, oftwel Serious Gaming. Wil je alles weten over welke spraakmakende projecten CGI doet op het gebied van Gamification, bezoek dan onze presentatie. We zullen je niet teleurstellen!

program
12:00 - 13:00 Speakers Corner

Cyberattacks versus de Rijksoverheid

Door de AIVD & SSC-ICT

Namens de Rijksoverheid verzorgen de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en het Shared Service Center-ICT (SSC-ICT) op het SIMposium een gezamenlijke presentatie.

Securityspecialist Mark van SSC-ICT geeft je allereerst een kijkje in de keuken van het Security Operations Center van SSC-ICT. Welke bedreigingen komen op een overheids-SOC af? Tegen wat voor typen aanvallen moet het SOC de Rijksoverheid beschermen? En hoe versterken de verschillende SOC’s elkaar via het Joint SOC?

Hierna neemt Securityspecialist Vincent van de AIVD jullie mee in een attack die plaatsvond in december 2015: de “Ukraine power grid cyberattack”. Stap voor stap kom je meer te weten over de opbouw van deze geavanceerde attack. Ook leer je waarin een reguliere hacker verschilt ten opzichte van ‘advanced persistent threats’.

program
12:00 - 13:00 OV 4.13

Blockchain en Content Management – ‘una combinazione promettente’?

Door Novatore

Tijdens deze workshop gaan wij in op de toepasbaarheid van Blockchain-technologie binnen de gevestigde wereld van document management. Novatore is in diverse projecten actief waar sprake is van ketensamenwerking. In deze ketens wordt de zoektocht naar betrouwbare documentuitwisseling waargenomen. Tot op heden worden documenten en dossiers in deze ketens keer op keer gekopieerd. Om dit een halt toe te roepen hebben wij een visie ontwikkeld hoe de combinatie van Blockchain en Content Management moet gaan leiden tot een betrouwbare en gebruiksvriendelijke toepassing, waarbij content wordt gedeeld binnen de keten.

Tijdens deze workshop gaan wij graag met de aanwezigen in discussie over deze visie en de toepasbaarheid voor bepaalde doelgroepen.

Novatore is een innovatief adviesbureau dat zich richt op het adviseren over en begeleiden van digitale vernieuwingen in ketensamenwerkingen binnen en tussen organisaties.

program
13:00 - 14:00 Speakers Corner

Blockchain: trage database of grootste revolutie sinds het internet?

Door Jeroen Merks

Je kunt geen krant meer openslaan en je komt het woord Blockchain tegen. Grote namen uit Silicon Valley zweren erbij en zelfs het IMF en de centrale banken kunnen er niet meer omheen. The economist noemt het zelfs 'The trust machine, The technology behind bitcoin could transform how the economy works'.

program
13:00 - 14:00 SL 1.60

Inclusive design

Door Maaike Bruggeling

Inclusive Design is het ontwerpen van producten die toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Dit zonder speciale aanpassingen of een ander onderwerp of apparaat.

program
13:00 - 14:00 OV 4.13

Agile 3.0: The future of work

Door Jordan Gross

De industriële revolutie is ondertussen ruim 100 jaar geleden. De wereld van werk merkt dat het huidige model uit zijn voegen begint te barsten. We staan de aan de voet van een volgende revolutie in werk. Dat blijkt niet alleen uit de exponentiële opkomst van technologie, maar juist uit de maatschappelijke reactie daarop. Dit noemen we ‘Social Technology.’ Huidig onderwijs stoomt je niet echt klaar voor deze toekomst, dus bij deze talk gaan we verkennen hoe je zelf fit for the future kunt blijven.

Jordann helpt Quote 500 bedrijven in hun transformatie om future fit te worden. Denk hierbij aan hoe Tech Giants zoals Spotify, Google en Netflix georganiseerd zijn. Aan de productkant gaat dit om meer innovatie en creativiteit te brengen in het werk. Aan de persoonskant gaat dit om medewerkers meer als mensen te behandelen.

program
14:00 - 15:00 Speakers corner

Focus!

Door Nienke Hers

‘Ping, zoef, plop’. De appjes, mailtjes en push-berichten blijven maar binnenkomen op onze smartphone en het lijkt alsof we hier maar weinig weerstand tegen kunnen bieden. Om er zeker van te zijn dat we niets belangrijks missen, zijn we continu aan het multitasken. We checken onze Instagram-feed en proberen tegelijkertijd aan een belangrijke taak te werken. Handig toch dat multitasken? Maar niets is minder waar. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat multitasken niet werkt en het onze productiviteit, creativiteit en denkvermogen aantast. Tijd om in actie te komen!

Wat kan je van de workshop verwachten?
· Word meer bewust van alle afleidingen om je heen
· Leer wat afleiding doet met je brein. (En nee, het maakt je niet productiever, creatiever en slimmer…)
· Singletasken is het nieuwe multitasken
· Concrete tips en tools voor meer focus en concentratie

program
14:00 - 15:00 SL 1.60

Applicaties op schaal met Docker en Kubernetes

Door Quintor

Hoe beheert een bedrijf zoals Google haar applicaties? Applicaties die absoluut niet offline mogen gaan met zo veel gebruikers worden niet simpelweg beheert op een paar VM's in een data center. Hoe kun je nu dergelijke applicaties op grote schaal beheren en wat is er nog meer mogelijk met containerisering?
In deze lezing zullen we een kijkje nemen in deze technieken, waaronder Kubernetes en Docker.

program
14:00 - 15:00 Innovation playground

Subway maps

Door Valori

Voortgangsrapportage kan omslachtig zijn. Je wilt als professional je boodschap overbrengen en gedetailleerde informatie verstrekken, maar lange tabellen en lijsten spreken de ontvanger niet aan. Subway-kaarten zijn ontwikkeld om inzicht te geven in de voortgang, knelpunten en afhankelijkheden. In één oogopslag zien belanghebbenden de stappen die moeten worden genomen om het projectdoel te bereiken en inzicht te krijgen in het werk dat is voltooid.
In deze korte workshop maak je zelf een subway map en leer je hoe je deze kunt gebruiken voor je voortgangsrapportage.

program
15:00 - 16:00 Aula

IT & Filosofie?

Door Bas Haring

Wetenschap en filosofie gaan hand in hand, maar zorgen ook voor veel conflicten. Wij als aanstormende IT professionals krijgen hier veel mee te maken, dus waarom niet nu hier al mee bezig zijn?

program
16:30 - 17:30 Aula

De toekomst van IT is bright. Of toch niet?

Door Rogier Schmit

We moeten ons voorbereiden op een wereld van constante verandering. Transformaties van IT, Business en hele organisaties zijn het gesprek van de dag. Maar waarom is al dat veranderen nodig? Wat is er aan de hand in die organisaties? En belangrijker nog, hoe bereid je daar op voor? Deze presentatie geeft je inzicht in de fundamentele uitdagingen die de toekomst voor organisaties brengt. Waarom IT en Business zoals we die kennen ophouden te bestaan. En krijg je tips hoe je kunt ontdekken of jouw toekomstige werkgever wel toekomstgericht is.

De Haagse Hogeschool

SIMposium zal plaatsvinden in het atrium van De Haagse Hogeschool

SIMposium

Johanna Westerdijkplein 75

2521 EN Den Haag

Onze sponsoren

SIMposium wordt mede mogelijk gemaakt door

AIVD
HydroLogic
Quintor
Novatore
Valori
Lighthouse
CGI